Skip to main content

Welke vragen krijg ik zoal?

Loopbaan

“Wat zijn nou mijn werkelijke talenten?”
“Hoe haal ik meer voldoening uit mijn werk?”
“Hoe ga ik weer vol enthousiasme naar m’n werk toe?”
“Ik weet heel goed wat ik niet wil, maar wat wil ik nu wel?”
“Wat zijn de meest logische stappen van mijn huidige functie naar mijn droombaan toe?”
“Hoe kan ik leren om uit mijn comfort zone te stappen om mijn loopbaandoelen te bereiken?”
“Welke stappen moet ik ondernemen als ik van een vaste aanstelling naar een tijdelijk contract wil overstappen om werk te doen dat mij meer voldoening geeft?”

Kwaliteiten en valkuilen

“Waar liggen mijn talenten en krachten?”
“Ik heb behoefte aan een vorm van coaching en advisering waarbij de focus niet zozeer ligt op mijn persoonlijke kwaliteiten en valkuilen, maar op het meedenken over strategische keuzes en beslissingen, en het adviseren over de optimale rolinvulling in het krachtenveld waarin ik functioneer”

Stress

“Hoe kan ik het beste omgaan met de negatieve energie die voortkomt uit een conflict met mijn leidinggevende of collega?”
“Als moeder van twee kinderen met een drukke baan, ben ik eigenlijk vergeten hoe ik nog moet ontspannen. Hoe kan ik mijn rollen meer in evenwicht brengen?”
“Vanwege een burnout ben ik vastgelopen in mijn werk. Hierdoor heb ik moeite met mijn concentratie, het nemen van beslissingen en ben ik snel moe en overprikkeld. Ik ben een harde werker, loyaal en verantwoordelijk maar, deze kwaliteiten lijken te vervagen. Hoe kunt u mij hierin coachen?”

Persoonlijkheid en communicatie

“Hoe kan ik leren om keuzes te maken die echt bij mij passen?”
“Ik vind het lastig om te zeggen waar ik voor sta, hoe verander ik dat?”
“Hoe stop ik met pleasen van anderen en kom ik meer op voor mezelf?”
“Mijn emoties overspoelen mij vaak, ik denk dat ik hoog sensitief ben, hoe ga ik daar nou mee om?”

Autonomie en identiteit

“Ik wil mijn autonomie en identiteit meer gaan neerzetten en ik wil meer verbinding ervaren tussen mijn hart, verstand en gevoel.  Hierbij zou ik inzicht willen krijgen in het proces van aanpak en ondersteund willen worden”

Bestuurlijk leiderschap

“Als bestuurder wil ik graag op een inspirerende en authentieke wijze onze lerende organisatie verder op de rit zetten. Hoe organiseer ik op een slimme wijze mijn organisatie nog sterker rondom het menselijk kapitaal in plaats van om de structureren en procedures? En hoe leer ik loslaten?”

Perfectionisme

“Ik ben erg gericht op beheersing en controle in zowel mijn werk als privéleven. Ik ben een absolute perfectionist maar ervaar de laatste tijd vooral nadelen hiervan.  Ik zou graag meer vertrouwen willen ontwikkelen en ontspannender in mijn werk en leven staan ”. Hoe doe je zoiets?”

Zelfvertrouwen

“Hoe kan ik een harmonieuzere relatie tussen mijn goed ontwikkelde verstand en gevoelsleven ontwikkelen?

“Bepaalde afbrekende gedachten en overtuigingen belemmeren mij in het ontwikkelen van mijn zelfvertrouwen waardoor ik telkens weer vastloop. Hoe kom ik tot de kern van mijn issue en hoe kan ik het vertrouwen in mijzelf weer terugvinden?”

Gezondheid

“De laatste twee jaar heb ik last gehad van verschillende gezondheidsklachten wat voor mijn werk en privé situatie een behoorlijke impact heeft gehad.

Ik heb behoefte aan een coach die me kan helpen beter voor mezelf te zorgen en leren mijn grenzen aan te geven zodat ik ook weer in balans kom”.

Terugkerende belemmerende patronen

“Ik heb faal angst, hoe kom ik hier vanaf?”
“Ik stel mij vaak afhankelijk op van anderen en ben bang om afgewezen te worden en te falen. Dit is een patroon zowel in mijn werk als mijn privé leven. Hoe kan ik dit patroon doorbreken?”

Confrontaties

 “Als manager krijg ik regelmatig terug dat ik te weinig hard met de vuist op tafel durf te slaan als dit nodig is. Ik stel me uiteindelijk net iets te dienstbaar en te inschikkelijk op en het aangaan van confrontaties vind ik lastig. Ik wil graag aan stevigheid winnen.  Hoe pak ik dat aan?”

Kinderen

“Mijn dochter kan moeilijk meekomen in de klas, heeft weinig contact en kan zich moeilijk concentreren. De juffrouw weet hier geen raad mee. Thuis ervaren wij ook dergelijke moeilijkheden binnen het gezin. Graag zou ik advies krijgen over hoe ik het beste met deze situatie om kan gaan”

Uitstel gedrag

“Ik ben nu 10 jaar werkzaam in dezelfde organisatie. Ik ben om mij heen aan het kijken maar ik heb last van uitstelgedrag om tot actie over te gaan.  Hoe doorbreek ik deze eigenschap?”

Balans

“Hoe kan ik mijn loopbaan beter in balans brengen met mijn persoonlijke leven?”

Leiderschap

 “Ik krijg vaak terug dat ik te taak- en resultaatgericht leiding geef en dat ik  te weinig oog heb voor het creëren van draagvlak en het “binden” van medewerkers. Ik zou de balans tussen taak- en mensgericht leiderschap meer in evenwicht willen brengen. Hoe pak ik dit aan?”

Omgaan met complexe politiek bestuurlijke krachtenvelden

“Ik zoek iemand die als klankbord kan fungeren om mij te ondersteunen bij mijn nieuwe bestuurlijke positie binnen de organisatie en die mij wil begeleiden met het succesvol vervullen van mijn complexe rol en opdracht binnen deze organisatie”

Resultaatgerichteid, voortvarendheid en slagkracht

“Resultaatgerichtheid, voortvarendheid en slagkracht zijn mijn sterke kanten en ik krijg ook altijd te horen dat ik vlot kan schakelen. Helaas krijg ik ook altijd te horen dat ik de troepen vooruit ben en meer geduld moet opbrengen. Het lukt me maar niet om dit echt in de praktijk te brengen. Hoe pak ik het aan?”

Een professionele adviespraktijk in Personal Coaching, Reading en Healing in Rotterdam.

Bedrijfsgegevens

KvK: 24465353
BTW Nr: NL001637827B41

Contact

Tel: 06 – 46 32 60 93
E-mail: wissen@coaching-personal.nl